عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی افغانستان گفته که فساد در نهادهای امنیتی باعث شده که گلوله و تجهیزات این نیروها به دشمن فروخته شود.
آقای روز پنجشنبه (۱۹ اسد) در اختتامیه کنفرانس سه روزه مسئولان دادستانی کل کشور و نهادهای دفاعی و امنیتی برای مبارزه مشترک با فساد، از نبود حساب و کتاب کافی در نهادهای امنیتی انتقاد کرد.
او گفت اگر کسی از صندوق گلوله، از سلاح کلاشنیکف، موتر/خودرو رنجر فورد و دستگاه مخابره حساب ندهد، در واقع جرمی نزدیک به خیانت ملی مرتکب می شود.
رئیس اجرایی همچنین گفت: وقتی در جایی سروصدا می شود که گلوله کم است، این مسئله تا رئیس جمهوری، تا من و شورای امنیت ملی می رسد. اما پس از آن زمانی گزارش می رسد که در همان جا گلوله و مهمات فروخته شده است.
آقای عبدالله افزود که بخشی از نیروهای دشمن از این طریق تجهیز می شوند. او تاکید کرد که اگر تجهیزاتی که برای دفاع از مردم استفاده شود، در اختیار دشمن قرار گیرد و سرانجام سینه مردم را بشکافد، چیزی کم تر از خیانت ملی نیست.
این مقام حکومت وحدت ملی همچنین گفت که اگر به دلیل فساد یا رویه های کند اداری به سربازان در سنگر غذا و مهمات نرسد، نیاز به اصلاحات جدی دارد.
او افزود که گاهی اقداماتی برای تامین شفافیت و مبارزه با فساد خود نیز منجر به فساد می شود. به گفته آقای عبدالله، گاهی تعیین هیئت هایی برای بررسی فساد، خود باعث ترویج فساد می شود.
آقای عبدالله همچنین گفت که مشکل فساد بخش های گوناگون نهادهای امنیتی وجود دارد؛ از جمله در تدارکات، رساندن تجهیزات به نیروهای امنیتی، موجودیت ادارات موازی، ضعف نهادهای اطلاعاتی، پیگیری پروندهای فساد در نهادهای قضایی و مداخله در آنها و اصل سپردن کار به اهل کار.
به نقل از بیبی سی، در مراسم افتتاحیه این کنفرانس تفاهمنامه ای بین دادستانی کل کشور و مسئولان امنیتی و دفاعی امضا شد تا مبارزه با فساد در این نهادها به صورت مشترک صورت گیرد.
رسانه های محلی در افغانستان پیش از این بارها از نرسیدن مواد غذایی و مهمات به سربازان در خطوط مقدم جنگ و همچنین فروخته شدن سلاح و مهمات به گروه های شورشی گزارش داده اند.
فساد در نهادهای امنیتی در سال های اخیر بارها خبرساز شده و این موضوع انتقاد کشورهای حامی دولت افغانستان را هم برانگیخته است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/7953
تگ ها: